Vliegduur en vliegtijd

Een vakantie op Aruba begint in principe altijd op een vliegveld waar u een vlucht neemt naar Aruba. Aruba is een land wat binnen het Nederlands Koninkrijk valt maar het ligt niet erg dicht bij Nederland. De afstand van Amsterdam naar Oranjestad is ongeveer 7.894 km. Vandaar dat de vliegtijd naar Aruba vanaf Schiphol gemiddeld zo rond de 9 uur is indien u een rechtstreekse vlucht naar Aruba heeft. Een vlucht met een overstap duurt gemiddeld rond de 11 tot 12 uur.

Sommige vluchten naar Aruba kunnen gecombineerd worden met een tweede bestemming waardoor het kan gebeuren dat uw vliegtijd wat kan verschillen. Zo kan het zijn dat er op de heen of terugreis een tussenlanding gemaakt kan worden of dat u dient over te stappen op een ander vliegveld. De vliegtijd naar Aruba kan dus erg verschillen, voor het gemak en de kortste vliegduur wordt aangeraden om een rechtstreekse vlucht naar Aruba te nemen.

Vliegtijd Aruba

Vliegtijd en vliegduur ArubaDit betekent dat u binnen 9 uur vliegen in Aruba kunt zijn. Dit betekent tevens niet dat deze tijd de enige reistijd is. Stel uw hotel zit in Oranjestad dat moet u wel onthouden dat Oranjestad 6 km vanaf het vliegveld ligt. Tevens is het belangrijk om rekening met de vliegtijden te houden wanneer u de gehele reistijd wil berekenen. Want voor de meeste vluchten moet u 3 uur van te voren aanwezig zijn op het vliegveld voor de heen en terug reis.