Arashi Beach, strand Aruba

Arashi Beach is het noordelijkste strand van Aruba, je vindt hier geen hotels alleen woonhuizen. Het perfecte strand om lekker te zwemmen en rustig te snorkelen, er zijn veel gekleurde vissen te zien in het heldere water. Het water is erg rustig en het strand bestaat uit wit zand met wat stenen en keien.

Voor de kust ligt het wrak van het schip Antilla, het Duitse schip is in de 2e wereldoorlog hier gezonken. Het Duitse vrachtschip dreigde in beslag genomen te worden bij het begin van de Tweede Wereldoorlog. De Duitse bemanning opende echter haar kleppen en liet het zinken in plaats van dat het in beslag kon worden genomen. De Antilla is nu het grootste wrak in de Zuid-Caribische zee en een van de meest populaire duikplekken op Aruba, zowel voor dag- als nachtduiken zeer geschikt. Hier kunt u alles wat in de zee leeft tegenkomen.

Arashi Beach heeft geen faciliteiten maar er staan wel een paar strandhutten en bedjes die je er kunt huren. Ook zijn er geen winkeltjes op het strand te vinden en is het handig als je zelf een koelbox mee neemt. Arashi Beach is gemakkelijk te bereiken met de auto of taxi. Er is voldoende parkeergelegenheid en per bus is het ook makkelijk te bereiken.

Strand van Aruba
Arashi Beach, Aruba