Klimaat Aruba JANUARI

Op vakantie naar Aruba gaat u natuurlijk ook voor het heerlijke weer. Want Aruba heeft niet alleen verschrikkelijk mooie zandstranden met een fel blauwe zee.

Ook de temperatuur op Aruba is bijna het gehele jaar door geweldig. Aruba heeft ondanks haar geweldige weer het hele jaar door toch een soort hoog en laagseizoen.

Temperatuur Aruba JANUARI

Het hoogseizoen waarin de minste neerslag valt is van januari tot augustus. Dit betekend dat het weer op Aruba erg goed is. De gemiddelde temperatuur op Aruba is zo rond de 29 graden Celsius overdag. ’s Avonds is de gemiddelde temperatuur op Aruba in januari zo rond de 25 graden Celsius. In deze maand schijnt de zon ongeveer zo’n 8 uur gemiddeld en per maand zijn er ongeveer 6 dagen waarop er (iets) regen valt op Aruba. Dit betekent dat er 25 dagen met compleet mooi weer te vinden zijn.

Divi boom

Divi boomDe gemiddelde neerslag op Aruba is dan ook 31 tot 60 mm. Maar ook al regent het moet u onthouden dat de regenbuien op Aruba vaak erg kort en heftig zijn. Dit betekent dat het grotendeels van de tijd alsnog mooi weer is buiten de regenbuien om. Wat ook erg lekker is in januari is de gemiddelde zeewater temperatuur. Deze is namelijk 27 graden Celsius. Dus zelfs wanneer u om 02:00 uur ’s nachts zin heeft om te zwemmen is het water op Aruba nog steeds heerlijk. Dus weer of geen weer, zwemmen kan altijd. In vergelijking met andere maanden in Januari een gemiddelde maand qua temperatuur, weer en klimaat op Aruba.

Klimaat Aruba tabel voor de maand januari:

Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddelde minimum temperatuur Aantal zonuren Zeewater temperatuur Aantal dagen neerslag
30/31 graden 22 graden 7/8 uur 27 6