Palm Beach, strand Aruba

Het grote bekende toeristische strand van Aruba heet Palm Beach en is commercieel gezien het toeristische punt van Aruba. Palm Beach is omgeven met verschillende grote hotels zoals het Hyatt, Radisson, Riu, Marriot en de Holiday Inn.

Het strand is omgeven door verschillende hoge hotels wordt er hier ook wel van de Highrise hotels gesproken. Palm Beach is het toeristische punt en is steeds groter geworden en zich meer op het toerisme gaan richten.

Het eerste hotel op Palm Beach Aruba ontstond rond 1959 met 120 kamers en heette het Aruba Caribbean Hotel.

Tegenwoordig is dit het Radisson Aruba Hotel & Resort en heeft dit hotel meer dan tweehonderdvijftig kamers. Nadat dit hotel al snel erg populair bleek te worden is vrijwel de gehele kustlijn rondom vol met Hotels en andere gebouwen komen te staan. Hierdoor zijn er ook veel andere voorzieningen ontstaan zoals bars, restaurants, bioscopen en winkels. Palm Beach kan echt omschreven worden als een toeristisch dorp en voor uw rust moet u er echt niet heen gaan.

Palm beach

Palm beachToch is het voor veel toeristen echt de bestemming om heen te gaan. U heeft er namelijk echt alles wat Aruba te bieden heeft op een plek, namelijk het Palm strand. Maar het is bijvoorbeeld niet meer mogelijk om een foto te maken van dit strand zonder dat er een andere persoon op staat, al is het een boot of waterscooter. Wat echt een aanrader is om s’ ochtends nog voor het ontbijt een wandeling over de branding te maken. Dan komt u waarschijnlijk bijna niemand tegen en heeft u een heel mooi rustig moment, om bijvoorbeeld ook een foto te maken.