Snorkelen op Aruba

Snorkelen in Aruba is echt een must do wanneer u er bent. Iedereen kan het namelijk doen! Toch zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn om te onthouden wanneer u gaat snorkelen in de mooie zee van Aruba. De belangrijkste regel is dat u het koraal echt nooit moet aanraken.

Wanneer u lekker zelf wilt snorkelen op Aruba kunt u dat op bijna elk strand wel doen. Wel wordt aangeraden om niet te gaan snorkelen op de stranden die bekend staan om hun wat sterkere stromingen.

Dus wanneer u zeker wilt weten welke stranden goed zijn om te snorkelen kunt u dit het beste nog even aan de lokale bevolking vragen. Wat u ook kunt doen is een snorkel tocht boeken. Hierdoor heeft u begeleiding op de verschillende stranden van Aruba, weet u zeker dat er iemand om u heen is die weet wat hij of zij doet en krijgt u nog de mooiste plekken te zien ook. Wat ook fijn is dat u dan bijvoorbeeld geen snorkel spullen hoeft te kopen en dat u nog een mooie rondvaart om Aruba heen krijgt ook.

Snorkelen

SnorkelenBent u toch van plan zelf te gaan snorkelen rondom Aruba zorg er dan voor dat u een goede duikbril en snorkel heeft. Het is erg belangrijk dat de duikbril goed past. Wilt u weten of een duikbril geschikt is voor in het water van Aruba?

Doe dan een kleine test; Doe de hoofdriem van de duikbril over uw hoofd en doe de duikbril op uw gezicht. Wanneer deze redelijk comfortabel zit kunt u door uw neus in ademen zodat de duikbril vacuüm zuigt. Wanneer u de bril nu loslaat met uw handen moet de bril goed blijven zitten. Blijft de bril niet goed zitten dan moet u een andere hebben. Dit is erg belangrijk want anders komt er constant water in uw bril. Ook is het handig om een aantal tips over het watervrij maken van uw snorkel te vragen bij de lokale bevolking.