Klimaat Aruba DECEMBER

De rustige zogeheten laagseizoen maanden in Aruba voor de zon, zee, strand en rust liefhebber zijn de maanden september tot en met december. Het klimaat, weer en de temperatuur op Aruba in deze maanden is bijna net zo perfect als in het hoogseizoen op Aruba alleen er is iets meer kans op neerslag soms.

Want bijna elke maand is de temperatuur overdag en ’s avonds tot het gemiddelde aantal zonneschijn en regendagen per maand echt perfect op Aruba.

Temperatuur Aruba DECEMBER

Wanneer u besluit om in december naar Aruba op vakantie te gaan heeft u waarschijnlijk een goedkopere reis kunnen krijgen dan in het hoogseizoen. Dit komt doordat het oorspronkelijk het laagseizoen is van Aruba. Theoretisch gezien heeft Aruba alleen geen laagseizoen. Het klimaat blijft ongeveer hetzelfde, de temperatuur ook en het weer veranderd een klein beetje. In december is de gemiddelde temperatuur 30 graden Celsius overdag en 26 graden Celsius ’s avonds.

Klimaat December

Klimaat DecemberPer dag zijn er gemiddeld 8 zonneschijn uren en per maand regent het gemiddeld rond de 6 dagen. Doordat het de laatste maand van het laagseizoen is is de hoeveelheid neerslag die er valt al een stuk lager dan in de andere maanden, namelijk 31 tot 60 mm per maand. Ook de gemiddelde zeewater temperatuur is nog erg hoor met een gemiddelde van 27 graden. In december kunt u dus perfect naar Aruba op vakantie aangezien het weer grotendeels goed is en de temperaturen op Aruba alsnog erg hoog blijven. In het laagseizoen heeft u minder last van veel toeristen en kunt u waarschijnlijk veel dingen voor een lagere prijs krijgen. Dit is altijd handig wanneer u op vakantie gaat natuurlijk!

Klimaat Aruba tabel voor de maand december:

Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddelde minimum temperatuur Aantal zonuren Zeewater temperatuur Aantal dagen neerslag
32 graden 22 graden 7 uur 27 8