High Rise Aruba

Het dicht bebouwde hotel gedeelte op Aruba gelegen aan Palm Beach wordt ook wel het High rise gedeelte genoemd. Dit komt doordat er op dit stuk van Aruba verschillende hoge hotels staan. Op de meeste andere plekken van Aruba waar verschillende hotels staan zijn deze niet hoger dan vier verdiepingen.

Dat is in de High rise van Aruba wel anders. Hier staan de meest exclusive en vaak all inclusieve hotels van Aruba. Omdat Palm Beach het populairste strand is onder de toeristen is er besloten om hogere hotels te bouwen om meer toeristen te kunnen vestigen.

Hierdoor is Aruba’s high rise ontstaan. High rise betekend dus eigenlijk letterlijk dat de hotels de hoogte in zijn gegaan om het toerisme nog meer te kunnen ondersteunen. Omdat Palm Beach niet super groot is is dit een slimme gedachten geweest van de hotel eigenaren op Aruba. De hotels die rondom Palm Beach staan, dus in het high rise gedeelte worden vaak Palm Beach Aruba hotels genoemd omdat ze bij het populairste strand van het eiland Aruba liggen.

High rise Aruba
High rise Aruba

De tegenhanger van de high rise is de low rise. Dit zijn verschillende plekken op Aruba waar de hotels dus niet high rise maar low rise zijn. Dit betekend dat de hotels niet hoger dan vier verdiepingen zijn en dat het hier dus een stuk minder toeristisch en druk is. Wel liggen deze hotels vaak verder van de grotere en populairdere bezienswaardigheden en stranden af.