Auto huren op Aruba

Op een eiland zoals Aruba is er behoorlijk veel te bekijken, daarom is het handig om een auto te huren op Aruba. Hiermee kunt u makkelijk overal heen. De makkelijkste manier om dit te doen is op het vliegveld van Aruba. Hier vindt u verschillende autoverhuur bedrijven in een gebouw tegenover de hal waar u aankomt. Wel wordt aangeraden om voor uw vlucht al een reservering voor een auto te maken zodat u niet na een lange vlucht nog in de rij hoeft te staan. Wel zijn er enkele regels die handig zijn wanneer u in Aruba een auto wilt huren.

auto huren op Aruba
auto huren op Aruba

Auto Huren Aruba

Op Aruba rijdt men net zoals in Europa gewoon aan de rechterkant van de weg, dus dit zou weinig problemen moeten opleveren. Wel is de minimum leeftijd om een auto te huren tussen de 21 en 25 jaar en moet u al minstens twee jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. De maximale leeftijd is rond de 65-75 jaar. U heeft dus een geldig internationaal rijbewijs nodig voor het huren van een auto op Aruba. De autoverhuurbedrijven hebben vaak een regeling waardoor u ongelimiteerde kilometers krijgt maar u moet wel goed opletten hoeveel u rijd. Voor het boeken van een huur auto en voor de borg heeft u een creditkaart nodig.

Vaak beschikken de autoverhuur bedrijven over een ophaalservice en een verzekering nemen wordt echt sterk aanbevolen. Check voor de zekerheid of uw creditkaart de verzekering dekt, wanneer dit niet zo is moet u echt een verzekering bij het huren van een auto nemen op Aruba. Op Aruba is de maximale snelheid binnen de bebouwde kom rond de 40km/h en buiten de bebouwde kom rond de 60km/h. Wat erg belangrijk is om te onthouden is dat ze op Aruba andere voorrangsregels hebben. Zo heeft op een T-splitsing doorgaand verkeerd voorrang op zowel auto’s van links als van rechts. Ook moet u bij het huren van een auto bedenken dat het wegdek anders is dan in de meeste Europese landen en dat vooral bij regen dit wegdek veel gladder kan zijn!