Bezienswaardigheden Aruba!

Wat kunt u nog meer bekijken om toch nog wat meer gezien te hebben van Aruba dan alleen het strand en uw hotel?

U zou bijvoorbeeld naar een hele grote en mooie bezienswaardigheid zoals Oranjestad kunnen gaan. Oranjestad is echt een leuke bezienswaardigheid met haar leuke kleurrijke centrum dat echt Caribisch is ingericht.

In Oranjestad vind u onder andere het winkelcentrum Royal Plaza Mall wat al een mooi bouwwerk is om te zien en u kunt ook nog voor een wat meer culturele bezienswaardigheid kiezen. In Oranjestad staat namelijk het eeuwenoude Fort Zoutman waarin het Historische Museum van Aruba te zien is.

Oranjestad Aruba
Oranjestad Aruba

U kunt er ook voor kiezen om naar een wat natuurlijkere bezienswaardigheid te gaan kijken. Dit kunt u doen in het Arikok Natuurpark op Aruba. Dit natuurpark kunt u het beste met een 4×4 auto bezoeken zodat u alle bezienswaardigheden zonder moeite kunt bekijken. Zoals de fontein Gort, verschillende blow holes en de natural Pool. Ook kunt u in dit park bijzondere dieren tegenkomen zoals de holenuil en de bladvlindergekko. Je kunt in de top 10 de mooiste bezienswaardigheden van het eiland bekijken.

Reneissance eiland

Renaissance eiland

Een bezienswaardigheid op Aruba die u ook zeker niet wilt missen als u van dieren houdt is het vogelreservaat.

Het Bubali Vogelreservaat is te bekijken vanuit een grote observatietoren waarmee u naar twee zoetwatermeertjes kunt kijken naar meer dan 85 verschillende soorten vogels. Houdt er wel rekening mee dat de vogels voornamelijk aan het begin en het einde van de dag zichtbaar zijn anders bent u voor niks naar deze bezienswaardigheid op Aruba gegaan.

Wat ook een super mooie bezienswaardigheid is is het renaissance eiland. Dit is een privé-eiland vlakbij Aruba dat in bezit is van het gelijknamige hotel. De gasten van dit hotel kunnen gratis naar dit mooie onbewoonde eiland varen. Het eiland bestaat uit palmstranden, een stuk mangrove en een aantal hangmatten op het strand om heerlijk rustig te liggen. Op het eiland lopen ook nog eens flamingo’s rond die op zichzelf al een bezienswaardigheid zijn maar deze lopen ook nog eens gewoon tussen de gasten door.