Boca Grandi, strand Aruba

Boca Grandi ligt iets ten noorden van Bachelor’s Beach en is een mooi zandstrand. Het strand is net zoals vele stranden op Aruba een echt tropisch strand met mooi wit zacht zand en een felblauwe zee. Ook heeft Boca Grandi aardig wat wind en daardoor goede golven wat het een ideale plek maakt voor kitesurfers.

Wanneer u naar Boca Grandi gaat zult u bijna altijd wel een aantal kitesurfers tegenkomen. Boca Grandi heeft net zoals Bachelor’s Beach geen voorzieningen omdat het onder de toeristen die willen zonnen niet heel gewild is. Wel komen er dus vaak veel kitesurfers en andere watersport beoefenaars.

Wanneer u naar het strand gaat moet u dus niet vergeten om uw eigen voorzieningen mee te nemen zoals eten en drinken. Ook wanneer u zich wilt omkleden zijn er geen voorzieningen voor. Er is geen strandwacht aanwezig, waardoor u dus zelf erg goed moet oppassen voor de sterke stroming. Net zoals Bachelor’s Beach heeft Boca Grandi een redelijk uitgestrekte kust die ideaal is voor surfen of windsurfen. Maar ook voor snorkelen of duiken bent u aan het goede adres. Rondom heel Aruba komt u hele stukken tegen met mooie koralen en tropische vissen die u het ultieme vakantie gevoel geven. Wel moet u bij Boca Grandi oppassen wanneer u gaat snorkelen of duiken dat u geen surfers in de weg zit. Boca Grandi is populairder onder de surfers en windsurfers dan Bachelor’s Beach. Dus wanneer u wilt snorkelen wordt er aangeraden om dat daar te doen en niet op Boca Grandi.

Divi boom op Aruba
Divi boom op Aruba