Taxi Aruba

Op Aruba is het met haar exotische geografie niet altijd even makkelijk om overal heen te gaan te voet. Daarom rijden er op Aruba veel taxi’s die u het leven graag wat makkelijker willen maken. Er is alleen wel iets geks met de taxi’s op Aruba. Deze rijden namelijk niet met meters maar deze berekenen de prijs van de rit door middel van zone gebieden. Deze prijzen zijn niet bedacht door de taxi chauffeurs zelf maar door de overheid.

Bekijk hier de taxikosten van Aruba >>

 

Wel kunnen de chauffeurs ervoor kiezen om extra, vaak vastgestelde, kosten te berekenen voor een ritje. Daarom is het belangrijk in Aruba om in een taxi eerst informatie te vragen over zijn prijzen voor u instapt of later een discussie krijgt over de prijs.

Oranjestad
Oranjestad

Wat ook een belangrijk punt is is dat alle prijzen van de taxi per taxi zijn en niet per persoon. Een standaard taxi neemt maximaal 5 passagiers mee en berekend dus van 1 tot 5 passagiers dezelfde prijs. Ook moet u in de gaten houden of het geen officiële feestdag is want op deze dagen en na middernacht wordt er met een extra toeslag gerekend.
Wat er tot nu toe vast staat qua prijs en informatie over de taxi’s op Aruba is het volgende.

Bekijk hier de taxikosten van Aruba >>

 

De taxi’s hebben een minimale startprijs van 6 dollar. Wanneer er één op u moet wachten kost het 3 dollar per 5 minuten. Wanneer u gebruik wilt maken van een kofferbak en u reist niet naar de luchthaven toe dan kost het gebruik hiervan 2,00 dollar extra. Een taxi kunt u ook huren, hiervoor bent u 45 dollar per uur kwijt.