Klimaat Aruba FEBRUARI

Op Aruba is het eigenlijk altijd mooi weer. Dit betekent dat u elke dag van het jaar naar Aruba kunt gaan en dat het er een aangename temperatuur is. Toch is er zelfs met het mooie klimaat op Aruba een hoog en een laag seizoen aan te wijzen.

Het hoog seizoen is van januari tot augustus en het laag seizoen is dus van september tot december. Met hoog en laag seizoen wordt er in deze maanden niet op mooi of slecht weer gedoeld. Want zelfs wanneer er iets meer regen valt in het laagseizoen, de temperatuur op Aruba blijft redelijk gelijk, er valt alleen iets meer regen.

Temperatuur Aruba FEBRUARI

Het is voor vakantiegangers en zonaanbidders een goede maand om naar Aruba te gaan. Het klimaat is geweldig in februari. Het weer is op gemiddeld 2 regendagen per maand echt perfect op Aruba in februari. De gemiddelde temperatuur overdag is zo rond de 30 graden Celsius en ’s nachts is het niet veel kouder op Aruba met een gemiddelde temperatuur van 23 graden Celsius. Dit betekent ook dat er gemiddeld rond de 9 uur zonneschijn per dag is.

In februari zijn er op Aruba dus gemiddeld 3/4 regendagen waarin gemiddeld zo’n 6 tot 30 mm regen valt. Dit is dus echt minimaal. Wanneer het op Aruba regent zijn het vaak korte buien met veel regen en is dit zo weer voorbij. Zelfs wanneer het regent is de gemiddelde temperatuur vaak nog erg hoog en zelfs de gemiddelde zeewater temperatuur blijft aangenaam met haar 27 graden Celsius. Al met al is februari dus een hele normale maand op Aruba met erg veel zon, zee, strand en gezelligheid.

Klimaat februari

Klimaat februari

Klimaat Aruba tabel voor de maand februari:

Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddelde minimum temperatuur Aantal zonuren Zeewater temperatuur Aantal dagen neerslag
32 graden 23 graden 8 uur 27 3/4