Klimaat Aruba JUNI

Op Aruba is het weer eigenlijk altijd goed. Dit betekent dat u elke dag van het jaar naar Aruba kunt gaan en dat de temperatuur lekker hoog is. Toch is er zelfs met het mooie klimaat op Aruba een hoog en een laag seizoen.

Met hoog en laag seizoen wordt er in deze maanden niet op mooi of slecht weer gedoeld. Want zelfs wanneer er iets meer regen valt in het laagseizoen, de temperatuur op Aruba blijft redelijk gelijk, er valt alleen iets meer regen.

Temperatuur Aruba JUNI

Deze maand hoort officieel bij het hoogseizoen van Aruba. Het is een warme maand met een gemiddelde temperatuur van 32 graden Celsius overdag en het altijd aanwezige tropische klimaat. ’s Avonds is de temperatuur op Aruba rond de 28 graden in juni. Dit betekent dat er overdag erg veel zonneschijn is, namelijk gemiddeld zo’n 9 zonuren per dag. In deze maand zijn er dan ook bijna geen regendagen, namelijk maar 2 dagen per maand.

Tijdens deze twee regendagen valt er zo’n 31 tot 60 mm regen. U kunt er dus bijna altijd vanuit gaan in juni dat het weer goed is. Tenzij er toevallig een orkaan ergens in de buurt voorbijkomt dan kan het zijn dat het aantal regendagen iets meer is. Maar weer of geen weer, de temperatuur blijft heerlijk hoog op Aruba in juni en zelfs de gemiddelde zeewater temperatuur in juni ligt rond de 28 graden Celsius. Dus zelfs ‘s avonds of zelfs ‘s nachts kunt u een duikje in de zee wagen zonder dat het ook maar een beetje koud aan voelt. De maand juni op Aruba is zoals een tropisch klimaat hoort te zijn.

strand Aruba

strand Aruba

Klimaat Aruba tabel voor de maand juni:

Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddelde minimum temperatuur Aantal zonuren Zeewater temperatuur Aantal dagen neerslag
33 graden 24 graden 9 uur 28 3/4