Klimaat Aruba OKTOBER

Op vakantie naar Aruba gaat u misschien maar één keer, dus die ene keer wilt u er natuurlijk wel voor zorgen dat het weer heerlijke is. Gelukkig heeft Aruba niet alleen verschillende mooie zandstranden en een strak-blauwe zee.

Ook het weer op Aruba is bijna het gehele jaar door geweldig. Aruba heeft ondanks haar klimaat het hele jaar door toch een spreekwoordelijk hoog- en laagseizoen. Het hoogseizoen is van januari tot september en het laagseizoen is vanaf september tot en met december. Dit betekent dat het onder het laagseizoen valt maar dit betekent niet dat Aruba geen hoge temperaturen of mooi weer heeft in oktober.

Temperatuur Aruba OKTOBER

In oktober is de gemiddelde temperatuur alsnog 32 graden Celsius overdag. ’s Avonds is dit iets lager met een gemiddelde temperatuur van 28 graden Celsius. Dit betekent dat Aruba nog steeds een perfecte vakantieplek is met hoge temperaturen. Maar waarom wordt oktober tot het laagseizoen gerekend denkt u dan? Nou dit komt doordat er gemiddeld iets meer regen valt dan in de maanden die binnen het hoogseizoen vallen. In oktober valt er op Aruba ongeveer 101 tot 200 mm neerslag in gemiddeld 8 dagen. Dit is alsnog erg weinig wanneer u het bijvoorbeeld vergelijkt met Nederland.

Tevens is het weer nog zo goed dat u overdag zelfs gemiddeld 9 uur zon heeft. Genoeg tijd om te bakken dus. Het klimaat is dus eigenlijk op de regen na redelijk het zelfde als tijdens de andere maanden op Aruba. Ook de gemiddelde zeewater temperatuur ligt relatief hoog in oktober met een gemiddelde temperatuur van 28 graden celcius. Op Aruba is het dus eigenlijk altijd warm, hoog of laag seizoen.

Aruba
Aruba

Klimaat Aruba tabel voor de maand oktober:

Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddelde minimum temperatuur Aantal zonuren Zeewater temperatuur Aantal dagen neerslag
33 graden 24 graden 8 uur 29 7/8