Klimaat Aruba MEI

Op vakantie naar Aruba gaat u natuurlijk voor het heerlijke weer. Want Aruba heeft niet alleen prachtige parelmoer witte zandstranden met een turquoise blauwe zee. Ook de temperatuur op Aruba is vrijwel het gehele jaar door geweldig.

Aruba heeft ondanks haar klimaat het hele jaar door toch een soort hoog en laagseizoen. Het hoogseizoen is van januari tot en met augustus en het laagseizoen is vanaf september tot en met december. Dit betekent dat mei onder een van de maanden van het hoogseizoen valt en wij zullen u zeker even vertellen waarom.

Temperatuur Aruba MEI

In mei is het klimaat, het weer en de temperatuur op Aruba echt geweldig. Met een gemiddelde temperatuur overdag van zo’n 32 graden Celsius en 9 uren zonneschijn gemiddeld op een dag kunt u zich geen betere zon, zee en strandvakantie wensen. Aruba heeft een tropisch klimaat en dat betekent dat ook ‘s avonds de temperaturen op het eiland erg aangenaam zijn met een gemiddelde temperatuur van 27 graden Celsius.

Gemiddeld zijn er zo’n 2 regendagen per maand en in deze dagen valt er gemiddeld zo’n 31 tot 60 mm regen. Dit alles op een rijtje gezet betekent dat deze maand een van de beste maanden van Aruba is wanneer u op zoek bent naar een echte zon vakantie. Het is bijna altijd mooi weer en zelfs wanneer het geen mooi weer is in mei is de temperatuur op Aruba alsnog goed. Wel is het een van de drukste maanden qua Amerikaanse toeristen op Aruba door het mooie weer dus wanneer u niet veel toeristen om u heen wilt hebben kunt u beter in een andere maand dan mei naar Aruba gaan.

Klimaat mei

Klimaat mei

Klimaat Aruba tabel voor de maand mei:

Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddelde minimum temperatuur Aantal zonuren Zeewater temperatuur Aantal dagen neerslag
32 graden 24 graden 8/9 uur 27 2