Klimaat Aruba NOVEMBER

Op vakantie naar Aruba gaat u misschien maar één keer, dus die ene keer wilt u er natuurlijk wel voor zorgen dat het weer heerlijke is. Gelukkig heeft Aruba niet alleen verschillende mooie zandstranden en een strak blauwe zee. Ook het weer op Aruba is bijna het gehele jaar door geweldig. Aruba heeft ondanks haar klimaat het hele jaar door toch een spreekwoordelijk hoog- en laagseizoen.

Het hoogseizoen is van januari tot september en het laagseizoen is vanaf september tot en met december. Dit betekent dat oktober onder het laagseizoen valt maar dit betekent niet dat Aruba geen hoge temperaturen of mooi weer heeft in oktober.

Temperatuur Aruba NOVEMBER

Het hoogseizoen wordt gebaseerd op de periodes waarin de minste neerslag valt, dit is vanaf januari tot augustus. Dit betekent dat in november het weer op Aruba zoals bij alle andere maanden ook erg goed is. De gemiddelde temperatuur op Aruba in november is zo rond de 31 graden celcius overdag. ’s Avonds is de temperatuur op Aruba zo rond de 27 graden celcius. In december schijnt de zon ongeveer zo’n 8 uur gemiddeld op Aruba.

Maar waarom behoort november dan tot het laag seizoen denkt u? Nou in november is het temperatuur en het klimaat echt super, alleen het weer is iets minder dan in de andere maanden. In november heeft u namelijk welgeteld 6 dagen kans op regen. Binnen deze dagen valt er gemiddeld totaal zo’n 61 tot 100 mm per maand. Maar ook al regent het op Aruba moet u onthouden dat de regenbuien vaak erg kort en s’ochtends of s’nachts plaatsvinden. Dit betekent dat het vaker alsnog mooi weer is in november. Zelfs de gemiddelde zeewater temperatuur blijft 27 graden in oktober op Aruba. Dus buiten de iets grotere kans op meer dagen, vooral nachten, waarin er regen kan vallen is ook het laagseizoen van Aruba een erg mooie tijd om naar Aruba te gaan.

Klimaat Aruba tabel voor de maand november:

Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddelde minimum temperatuur Aantal zonuren Zeewater temperatuur Aantal dagen neerslag
32 graden 23 graden 8 uur 27 8