Klimaat Aruba AUGUSTUS

Op vakantie naar Aruba gaat u natuurlijk voor de heerlijke temperaturen. Want Aruba heeft niet alleen prachtige stranden met de bijpassende strakblauwe zee. Ook het weer op Aruba is bijna het gehele jaar door goed. Aruba heeft ondanks haar tropische klimaat toch nog een klein hoog en laagseizoen.

Het hoogseizoen is van januari tot en met augustus en het laagseizoen is vanaf september tot en met december. Dit betekent dat het nog net onder een van de maanden van het hoogseizoen valt en wij gaan u vertellen waarom.

Temperatuur Aruba AUGUSTUS

De maand augustus is net zoals elke andere maand qua temperatuur erg hoog. De gemiddelde temperatuur overdag is dan ook 33 graden Celsius en de gemiddelde temperatuur ‘snachts ligt zo rond de 29 graden Celsius. Dit betekent dat het overdag en ‘s avonds erg warm is en dat het soms erg lastig is om verkoeling te vinden.

Klimaat november

Klimaat novemberZelfs de gemiddelde zee temperatuur ligt namelijk rond de 29 graden Celsius. In augustus is het dus net zoals in de andere maanden er warm op Aruba en de dagen hebben gemiddeld zo’n 9 uur zonneschijn. Het weer is bijna altijd goed op gemiddeld 6 regendagen na en tijdens deze regendagen valt er gemiddeld zo’n 61-100 mm neerslag. Het klimaat is het hele jaar door dus geregeld het zelfde op Aruba en ook de temperatuur is erg hoog het hele jaar door. Aruba is het gehele jaar door perfect voor een lekkere warme zonvakantie.

Klimaat Augustus
Klimaat Augustus

Klimaat Aruba tabel voor de maand AUGUSTUS:

Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddelde minimum temperatuur Aantal zonuren Zeewater temperatuur Aantal dagen neerslag
33 graden 24 graden 9 uur 29 6/7