Klimaat Aruba SEPTEMBER

Het klimaat op Aruba is erg constant. Het regent er bijna nooit de temperatuur ligt erg hoog. Het ideale vakantieland dus. Overdag is het het gehele jaar door gemiddeld rond de 29 graden maar dit is in de zomer uiteraard wel wat hoger rond de 32 graden.

De neerslag in Aruba is jaarlijks ongeveer 60 mm maar dit kan per jaar veel verschillen. Het officiële ‘regenseizoen’ is vanaf oktober tot december maar zelfs dan valt de regen voornamelijk ‘s nachts en ‘s ochtends.

Temperatuur Aruba SEPTEMBER

Over het algemeen is het nog een prima maand om uw vakantie te vieren. De temperatuur is ook in deze maand nog top. Het is er gemiddeld 33 graden overdag en ‘s avonds ligt de temperatuur rond de 29 graden. Overdag is er in september genoeg zonneschijn te pakken met gemiddeld zo’n 9 zonuren. Ook in september valt de regen voornamelijk ‘s nachts of ‘s ochtends maar het gemiddelde aantal regendagen in september is dan ook maar 3 dagen.

Binnen deze dagen in september valt er ongeveer 61 tot 100 mm neerslag op Aruba. Het weer en de temperatuur is dus eigenlijk bijna de gehele maand september het zelfde.

Druif beach
Druif beach

Zelfs de zeewater temperatuur is gemiddeld rond de 29 graden. Dit betekent dat u zelfs voor een nachtelijke zwempartij kunt kiezen zonder dat het koud is. Ook wanneer het regent is de temperatuur nog erg hoor op Aruba, de regen koelt het eiland niet of nauwelijks af. De verkoeling kunt u zoeken in de verschillende zwembaden en de zee. Al met al zijn dit ideale temperaturen voor een aangename vakantie. De maximale temperatuur met 9 zonuren zorgen voor een heerlijke zonvakantie.

Klimaat Aruba tabel voor de maand september:

Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddelde minimum temperatuur Aantal zonuren Zeewater temperatuur Aantal dagen neerslag
33 graden 24 graden 9 uur 29 7/8