Carnaval op Aruba!

Naar Aruba gaan wanneer het daar carnaval is, is voor mensen die van een feestje houden zeker aan te raden. Carnaval op Aruba bestaat uit een groot feest en is het perfecte tijdstip voor een leuke en culturele vakantie op Aruba. Het leuke aan carnaval op Aruba is dat het hele eiland mee doet. Vele leuke dans muziek tot de geweldige carnavals outfits, carnaval op Aruba is echt een feest voor iedereen. Carnaval op Aruba bestaat buiten de feesten en leuke muziek ook uit een aantal parades zoals de fakkelparade die het begin van het carnaval seizoen inluid.

Andere parades die er tijdens het carnaval in Aruba zijn de Tivolio Lightning parade en de Jouvert Morning party, ook wel de pyama party genoemd omdat deze om 04:00 ‘snachts begint. De Tivoli lightning parade begint wanneer de avond valt en bestaat uit duizenden mooie lichtjes die het donkere van de avond gezellig maken.

Carnaval
Carnaval

Tijdens carnaval op Aruba zijn er ook fantastische parades in Oranjestad waar vaak wel rond de 100.000 mensen komen. Gebruikelijk is dat er na de parade in Oranjestad een enorme pop wordt verbrand waarbij de vlammen het einde van de geweldige carnavalsperiode betekenen op Aruba. Dit gedeelte wordt de Farewell Parade genoemd.

Ook leuk aan het carnaval in Aruba is dat er tijdens het Tumba festival wat ook binnen het carnavalsseizoen valt een Tumbakoning of –koningin wordt gekozen. Ook belangrijk tijdens het carnaval seizoen is de verkiezing van de Calypso and Roadmarch Contest. Buiten deze twee grote verkiezingen om zijn er nog meerdere kleinere verkiezingen bijvoorbeeld voor grappenmakers of prinsessen.

Ook voor kinderen is het carnavalseizoen op Aruba geweldig. Er zijn verschillende activiteiten voor kinderen geregeld zoals optochten, clowsparades, een ballonnenoptocht en verschillende schoolparades