Klimaat van Aruba!

Klimaat Aruba
Klimaat Aruba

Het klimaat van Aruba is eigenlijk heel erg constant. Het regent er bijna nooit en het is er bijna altijd warm. Het ideale vakantieland dus. Overdag is het het gehele jaar door gemiddeld rond de 29 graden maar dit is in de zomer uiteraard wel wat hoger rond de 32 graden. De neerslag in Aruba is jaarlijks zo rond de 60 mm maar dit kan per jaar veel verschillen. Het officiële ‘regenseizoen’ is vanaf oktober tot december maar zelfs dan valt de regen voornamelijk ’s nachts en ’s ochtends.

De middagen en avonden op Aruba zijn zelfs in het regenseizoen vaak nog gewoon droog. Wanneer het regent op Aruba regent het wel erg hard. In het regenseizoen zijn de buien vaak zwaar maar niet erg lang. Buiten het regenseizoen om is regen een zeldzaam concept op Aruba. Het klimaat is zo warm dat regen ver te zoeken is tenzij er een orkaan in de buurt van Aruba komt. Aruba ligt namelijk niet buiten de zone van de orkaangordel maar het eiland wordt zelden getroffen door een orkaan. Het enige wat wel eens gebeurd is dat doordat er een orkaan redelijk dicht langs het eiland trekt die kan zorgen voor regen, windstoten en onweersbuien.

Het hoogseizoen van Aruba qua klimaat is dus vanaf januari tot augustus, in deze periode komen er dan ook de meeste toeristen om lekker van het eiland Aruba te genieten. Maar ook in het seizoen waar het soms wat regent zijn de temperaturen op Aruba nog heerlijk en kunt u in alle rust genieten van het eiland.