Stranden Aruba

Aruba staat onder andere bekend om haar prachtige stranden rondom het eiland. Vooral de twee stranden Palm Beach en Eagle Beach zijn internationaal erg populaire trekpleisters en strandbestemmingen. De stranden op Aruba zijn erg fijn doordat zij voornamelijk bestaan uit zacht zand, alhoewel dit soms een beetje vermengd is met wat steentjes. Vooral op het populairste strand van Aruba, Palm Beach roept het witte zand en de strak blauwe zee echt een vakantiegevoel op zoals dat bij een tropische strandbestemming hoort. Bekijk hieronder ook de top 10 stranden van Aruba.

strand Aruba

strand ArubaHet strand met het zachte witte zand en de mooie blauwe zee vind u vooral aan de Zuid-West kust van Aruba. Langs de Noord-Oost kust van Aruba die over het algemeen wat ruiger is vind u geen zandstranden. De zee is hier ruiger en samen met de wind en golven zorgt dit voor rotsachtige boca’s op Aruba.

Inhammen en grotten bij het strand

Dit zijn inhammen en grotten die zijn ontstaan door de natuur.

Door de ruige zee en wind aan de Zuid-West kust van Aruba is er een belangrijke bezienswaardigheid verloren gegaan. Er had zich namelijk door de ruige zee de grootste natuurlijke brug gevormd op het eiland Aruba. Deze is helaas in 2005 ingestort. Wat u ook moet onthouden wanneer u naar Aruba gaat is dat Aruba constant aan het ontwikkelen is. Zo kan het zijn dat er per strand bepaalde afwijkingen zijn in voorzieningen die er aangeboden worden.

strand Aruba
strand Aruba

In totaal heeft Aruba 14 stranden die genoemd worden maar uiteraard zijn er ook enkele die niet of nauwelijks gebruikt worden en daardoor dus geen naam hebben. De bekendste zijn:

De andere wat minder bekende plekken zijn: