Bachelors Beach, strand Aruba

Bachelors Beach is een strand op Aruba dat gelegen is aan de oostkant van het eiland. Het strand is erg makkelijk te vinden en ligt ten oosten van San Nicholas. Dankzij de Noord-oost passaat hebben de golven en de wind hier vrij spel. Het heeft dan ook geen voorzieningen en wanneer u het bezoekt heeft u een grote kans dat u het geheel voor u zelf heeft.

Bij de lokale bevolking staat Bachelors Beach bekend als Boca Tabla en wordt het strand gebruikt als plek om te leren windsurfen. Bachelors Beach is een erg rustig strand met wit poeder zand en is tevens ook ideaal voor snorkelen en duiken. Wel wordt er bij het duiken op Bachelors Beach aangeraden om met een instructeur te gaan omdat de stroming van de Noord-oost passaat erg verraderlijk kan zijn.

Aruba heeft bijna het gehele jaar door een perfect wind surf klimaat dat er het hele jaar door op Bachelors Beach gewindsurft kan worden. Vooral wanneer u wilt leren windsurfen is Bachelors Beach ideaal. De kustlijn is lang genoeg en heeft alle ruimte voor u om alles uit te proberen en te leren en de wind staat bijna altijd de goede kant op. Wanneer de wind niet de goede kant op staat is Bachelors Beach bijna niet begaanbaar voor wie dan ook. Voor de gevorderden is Bachelor’s Beach wat minder leuk, het enige fijne voor hun is dat er veel ruimte is om trucjes te oefenen.

Bachelor’s Beach is dus niet echt een strand waar u moet willen zonnen en zwemmen, want door de wind is dit geen hele fijne tropische ervaring. Maar voor snorkelen en windsurfen is Bachelors Beach echt ideaal. Als u gaat snorkelen of duiken kunt u zich uren vermaken met het mooie koraal dat zich over de gehele bodem van de oceaan verspreid. Ook zult u verschillende exotische vissen tegenkomen zoals de goudstaart aal, de papagaaivis, octopussen en nog veel meer.

Bachelors Beach
Bachelors Beach