Beste reistijd Aruba

Het leuke aan Aruba is dat het daar hoog seizoen is vanaf half december tot ongeveer halverwege April. Dit betekend dat wanneer wij in Nederland zomervakantie hebben en naar Aruba willen het dus laagseizoen is. Wat de beste reistijd is is dus geheel zelf te bepalen, wilt u in de drukte of in alle rust naar Aruba toe.

In het hoogseizoen heeft u vooral te maken met Amerikaanse toeristen die vooral in de wintermaanden graag naar Aruba gaan. In het hoogseizoen is het dan ook drukker op het eiland en zijn de accommodaties veel bezet en de prijzen hoger.

Dus qua prijs zou de beste reistijd van April tot December zijn. Toch wordt er in de maanden juli en augustus nog een zogenaamd mid-season of tussenseizoen aangeduid waarin de prijzen ook iets omhoog gaan. Dit komt doordat de landen zoals Nederland dan vaak op vakantie gaan. Maar over het algemeen zijn de prijzen die de hotels van april tot December hanteren low season prijzen.

Beste reistijd Aruba
Beste reistijd Aruba

Toch kan de prijs voor een reis naar Aruba best hoog zijn doordat luchtvaart maatschappijen wel de prijzen omhoog gooien op de momenten dan veel Nederlanders op vakantie gaan. Daarom is het het beste om tussen april en juli te gaan zodat u en goedkoop boekt en ook nog eens het beste weer heeft. Want in de periode van September tot half December kan de kans op slechter weer soms wat groter zijn dan in een vroegere reistijd naar Aruba.

Vlag Aruba